Mi a weblap és miért van rá szükség?

mi a weblap

A mai világban az ember azt hinné, hogy akinek vállalkozása van, az nem teheti meg, hogy elsiklik egy ilyen fontos dolog felett, mármint hogy weboldalt készít. Sokan azonban még mindig nem látják teljesen, hogy miért is van szükség rá.

Először is – mi a weblap?

Ahhoz, hogy továbbmenjünk, jó, ha mindenkinek a fejében ugyanaz a kép van. A weblap egy kódolt adathalmaz, amit egy arra írt program – bármelyik böngésző – alakít át a felhasználó számára is látható/olvasható formává. A fájlok szövegeket, képeket, videókat és hangokat tartalmaznak.

Egyszerűbben – tehát mi a weblap? A weblap az a számítógéppel és internetkapcsolattal elérhető felület, ahol megmutathatod magadat a nagyvilágnak. Szó szerint a nagyvilágnak, hiszen a 2015-ös internet felhasználási statisztikák azt mutatják, hogy az EU-ban a 16 és 74 éves személyek között a lakosság több, mint háromnegyede használ rendszeresen internetet. Magyarországon egyébként a felmérés 72%-ot mutatott ki. És amit talán a legfontosabb leszűrni a táblázatból, hogy a felhasználók száma évről évre növekszik!

A televíziót, rádiót és az újságot egész egyszerűen szépen lassan felváltja az online média. Bár a rádiónak még mindig meg van az a nagyszerű funkciója, hogy mozgás közben is elérhető, de ha az ember nincsen rákényszerülve, akkor az internetet választja.

mi a weblap

Elég egy weboldal?

Az online kommunikáció három fontos platformja a közösségi portálok – Facebook, Instagram, kereskedő portálok -, az információk forrásai – hírportálok, fórumok -, és a te saját weblapod.

Ha ezt a három platformot okosan kezeled, akkor a vállalkozásod hírneve rohamosan növekedni fog. És talán itt a lényeg. Sokat költesz hirdetésekre, szórólapozásra és egyéb más kézzel fogható dologra, de a legnagyobb hirdetési lehetőséget elutasítod?

Mi a weblap? A weblap nem csak adathalmaz, hanem egy lehetőség, hogy kapcsolatot teremts és tarts a vásárlóiddal, ügyfeleiddel. A honlapodon senki nem szablya meg, hogy mekkora képet, milyen hosszú szöveget tehetsz ki, mert úgy formálod, ahogy akarod. Ha pedig kellő mennyiségű energiát fektetsz bele, akkor meghozza a gyümölcsét!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*