Mi a Google?

mi a google

Jó, jó, persze, egy internetes kereső, de tudod, hogy hogyan van jelen az életünkben nap mint nap és tudod milyen szolgáltatásai vannak? Mi a Google fő célja?

A Google szolgáltatásainak listája igen hosszúra nyúlik, ráadásul nem is akármilyen tételek mutatkoznak rajta. A Google valóban olyan programokat hirdet meg, ami az emberek munkáját könnyíti meg. A szolgáltatások száma megközelíti a 40-et, ezen felül több eszközzel – például Gmail és Sitemap-, kiegészítővel, alkalmazással rendelkezik.

Melyek azok a szolgáltatások, amelyeket a keresőoptimalizáláson belül legtöbbször használunk?

Csak, hogy egy párat említsek, a Google nevéhez kapcsolódik az Analytics, az AdWords, Google+, Search Console a Googe Dokumentumai, ami természetesen a Google-hoz tartozó G-mailen keresztül érhető el.

Ez a néhány program szerves része a keresőoptimalizálásnak. Az adatok, amelyeket a felhasználóik számára bocsájtanak nélkülözhetetlenek, ha az ember előbbre akar jutni.

Kulcsszavak, amelyek alapján fel tudod építeni az oldalt, statisztikák, amelyeken keresztül ellenőrizheted, hogy jó irányba haladsz-e, táblázatok, ahol vezetheted a lépéseidet, ráadásul nagy részük ingyenesen elérhető.

mi a google

Mi a Google? Egy kis múlt…

Az AdWords-t egyébként 2000-ben vezették be, célja, hogy önmagad hozhasd létre a hirdetéseidet, egyszerűen és gyorsan.

2006 óta a Google-é a Youtube is! Miért érdemes videókat készíteni? Nem csak a honlapodat teszik színesebbé, de az a tény, hogy a Youtube-ot 1 milliárd ember használja, 4 milliárd videót néznek meg rajta naponta és percenként 300 órányi anyagot töltenek fel, az azért mond valamit. (További statisztikákat itt találsz: Youtube.) A honlapodnak egy újabb felületet jelent, az emberek szemében pedig egy jó pont, hogy igenis te többet adsz annál, mint hogy eladsz egy terméket, te arra is időt szánsz, hogy bemutatod azt!

Mi a Google mottója?

A Google célja kezdetek óta (1998 óta), hogy a felhasználóit kielégítse minden szempontból. Tehát ha jó pontot akarsz szerezni a Google-nél, akkor a legfontosabb, amire építened kell, az a felhasználói élmény. Ha a Google azt látja, hogy szeretnek az emberek, akkor ő is szeretni fog! 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*