Linkgyűjtő oldalak – Hogy kerülj fel a listára?

Linkgyűjtő oldalak

Az új honlap, pontosan olyan, mint író előtt az üres papír. Ha már van is egy-két jól megfogalmazott, érdekes cikked, a látogatókat akkor is nagyon nehéz az oldalra vonzani. Ebben lehetnek segítségedre a linkgyűjtő oldalak, amelyeken keresztül megmutathatod a világhálónak, hogy létezel!

A linkgyűjtő oldalak két fajtája

Először is különítsük el egymástól a linkgyűjtő oldalak két fajtáját: a linkkatalógusokat és a linkmegosztókat.

A linkkatalógusok gyakorlatilag semmi másról nem szólnak, mint témák szerint összegyűjtik a létező weboldalakat. Ha ellátogatsz egy ilyen linkkatalógus oldalra, akkor a főoldalon láthatod magad előtt az oldal által összegyűjtött témákat ABC sorrendben.

Például: Ajándéktárgyak, Állat, Apróhirdetés, Aranyozás, Autó,…Webdesign, Zárbolt, Zene. Ha valamelyik témára rákattintasz, akkor egy olyan oldalra lyukadsz ki, ahol csak és kizárólag a témával kapcsolatos honlapok közül válogathatsz.

Míg a linkkatalógusokban az oldalad linkje csupán egyszer szerepelhet, addig a linkmegosztó portálok korlátlan megjelenési lehetőséget kínálnak. A különbség, hogy a linkmegosztó portálokon az oldalad egy tartalmát oszthatod meg – egy cikket.

Linkgyűjtő oldalak

A linkgyűjtő oldalak általában ingyenesek

Ezeken az oldalakon történő megjelenések általában csak regisztrációkhoz vannak kötve. A megjelenés pedig nem minden esetben garantált. Vannak oldalak, ahol beregisztrálsz, feltöltöd a cikkedet és azon nyomban megjelenik, de vannak olyan portálok is, ahol válogatnak a beküldött anyagok között, és ha úgy ítélik meg, akkor nem teszik ki az oldalad vagy cikked linkjét.

Vannak fizetett linkgyűjtő oldalak és olyanok is, amely annyit kér a honlapod megjelenítésért cserébe, hogy te is tüntesd fel az ő honlapjának linkjét az oldaladon.

Mekkora forgalmat hoznak a linkgyűjtő oldalak?

A linkgyűjtő oldalak által történő látogatottság generálás változó. Elsősorban azon múlik, hogy maga a linkgyűjtő oldal mennyire látogatott. Egy híresebb katalógus vagy megosztó akár napi 1000 látogatót is jelenthet, míg vannak olyan oldalak, amelyek nem hoznak átkattintást.

Linkgyűjtő oldalak

Honnan tudhatod, melyikre érdemes felkerülni?

Általában azok az oldalak, amelyek válogatnak a beérkezett anyagok közül, sokkal többet érnek. Ha mégis valamilyen módon ellenőrizni szeretnéd, hogy valóban mekkora az adott linkgyűjtő forgalma, akkor erre jelenthet megoldást az Alexa.com nevű internetes statisztikai oldal. Ha ide beírod az adott linkgyűjtő oldal címét, akkor megvizsgálhatod, mekkora az átlag látogatottsága, milyen helyezése van a többi oldalhoz képest.

Hány linkgyűjtő oldalon érdemes szerepelni?

Ne ez tegye ki a munkaidőd nagy részét, de ha van egy kis szabadidőd és kedved hozzá, akkor nagyjából 10-20 linkgyűjtő oldalon történő regisztrációt érdemes megejteni. Ez segíteni fog az előrelépésben, a fő azonban az, hogy minél több jó, felhasználók által kedvelt tartalmad legyen a honlapon!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*