Banner méretek hirdetés feladáshoz

Banner méretek

Benner készítésnél a legelső dolog, amit meg kell határoznod, hogy mekkora méretben készüljön el. Az utólag történő méretbeli módosítások ugyanis olyannyira ronthatják a kép minőségét, hogy lehetséges, hogy előröl kell kezdened a munkát. Mi alapján határozd meg és melyek a standard banner méretek?

 Hova fog kerülni a banner?

Fölösleges jobban beleásnod magadat a témába abban az esetben, hogyha pontosan tudod, hogy hova szánod a kész banneredet. Ha nem kívánod több helyre felhasználni, akkor a legegyszerűbb, hogy pixelvonalzóval pontosan megméred a helyet, ahova a banner kerülni fog, majd a kapott adatok alapján készíted vagy készítteted el.

Ha nem a saját oldaladra tervezed például abból a célból, hogy az aktuális akciókról tájékoztasd a látogatókat, akkor jó előre megkérni az adott portál szerkesztőségét, hogy adják meg a paramétereket.

Banner méretek

Ha még nincs helye a bannerednek…

Lehetséges, hogy hirdetés előtt állsz, viszont máris kész példa anyagot szeretnél felmutatni a szóba jövő hirdetőoldalaknak. Ebben az esetben érdemes több méretben elkészíteni a bannert. Az oldalak általában standard beállításokat használnak a banner méretek terén, így érdemes mindegyik fajtából egyet-egyet megvalósítani.

A standard banner méretek a következők:

banner méretek

Banner méretek és a hirdetési árak viszonya

Minél nagyobb a banner, annál drágább a hirdetés! Ennek oka, hogy a nagyobb méretű bannerek sokkal több helyet foglalnak el az oldal tartalmi részéből. Ez nem csak abban korlátozza a hirdetőt, hogy más dolgokat tegyen ki az oldalára, hanem számolnia kell azzal is, hogy a honlap betöltésének ideje tovább fog tartani.

A képek, különösen a mozgó képek fájlméretei nagyok, így lassítják az oldalt. Ha a saját oldaladra készíted a bannert, akkor ezt a tény érdemes fokozottan szem előtt tartani. A lassan betöltő oldal ugyanis elriasztja a látogatókat!

Banner méretek

Megoldás a lassú honlapokra

A problémára egyébként létezik megoldás, tehát, nem feltétlenül kell lemondanod a nagyméretű bannerekről!

Léteznek olyan kiegészítők, kódok, amelyeket ha beépítesz az oldaladba, akkor gyorsabb lesz az oldalad. Hogyan működik? WordPress oldalak esetében letölthető az úgy nevezett Cache plugin, amelynek lényege, hogy a látogató gépe – memóriája vagy merevlemeze – megjegyzi az oldalad állandó elemeit és amikor legközelebb felkeresi az oldaladat, akkor a mentett verzióból fogja őket megjeleníteni számára.

A kiegészítőnél beállítható, hogy milyen sűrűséggel frissítsen, így ha mondjuk változtatsz valamit az oldalon, akkor sem kell tartanod tőle, hogy a korábbi látogatóid esetleg lemaradnak az újdonságaidról!

Banner méretek a Google AdWords-re

Ha tudod, hogy a bannert a Google AdWords keretein belül szeretnél hasznosítani, akkor jó ha tudod, a felület nem engedélyezi a 30 másodpercnél hosszabbra nyúló mozgóképeket.

Egyébként nem is javasolt ennél sokkal hosszabbra nyúló bannert készíteni, hiszen kicsi az esély, hogy valaki végignézne ennél hosszabb hirdetést. Sőt! Törekedj arra, hogy a hirdetésed fő mondanivalója minél előbb jelenjen meg, hiszen a többség 1-2 másodperc után továbbgördít!

Az AdWords szigorúan veszi a szélsőséges módon figyelemfelkeltő hirdetéstípusokat és ellenőrzi azt is, hogy ne legyen félrevezető a hirdetés. Ha cicák vannak a képeken, akkor ne fűtőrendszerekről szóljon a tartalom. A félrevezetés egyébként a vállalkozásodnak sem tesz jót – hiszen ki bízik egy olyan cégben, amelyik már a hirdetésivel is félrevezet? Azon túl pedig nem a valódi vásárlóidat fogod bevonzani, hanem sok olyan embert, akiknek egyébként nincs is szükségük a szolgáltatásaidra.

A lényeg, hogy törekedj rá, hogy a hirdetésed igényes, ne összecsapott és érthető legyen bárki számára, aki megtekinti azt. Ez utóbbi egyébként reklámok esetében kiemelkedően fontos – úgy kell átadnod az üzenetet, hogy az emberek azt a következtetést vonják le a reklámodból, amire te gondoltál a készítésnél. Azok a reklámok a jók, amelyek egyszerűek és megjegyezhetőek.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*